Als je online zoekt, word je niet geholpen door een docent die alles weet te vinden.

Mediatheek

Hofstad Lyceum heeft een mediatheek in het hart van de school. Deze ruimte wordt soms gebruikt voor lessen, maar leerlingen kunnen hier ook individueel gebruik maken van een groot aantal computers. Voor tal van vakken zijn er programma’s geïnstalleerd. Bovendien zijn alle computers aangesloten op internet.
Op vertoon van hun schoolpas kunnen leerlingen aan een computer werken en/of boeken lenen.

Het team vrijwillige mediatheekmedewerkers maakt het mogelijk dat de mediatheek op schooldagen in principe van 8.30 – 16.00 uur geopend is.

Catalogus

De schoolmediatheek heeft circa 6000 boeken en andere media in haar bestand. Ook liggen er kranten ter inzage.
In de catalogus van de mediatheek zijn alle boeken, tijdschriften en DVD’s te vinden.