Hofstad Lyceum is de eerste UNESCO-school van Den Haag

een school met traditie gericht op de maatschappij van morgen

hofstad lyceum vertegenwoordiging

Leerlingen en ouders zijn vertegenwoordig in de leerlingenraad, de ouderraad en de medezeggenschapsraad.

Ouderraad

De ouderraad (OR) is een aanspreekpunt voor ouders. De raad bestaat uit ongeveer twaalf ouders van leerlingen uit bijna alle leerjaren. De OR is in gesprek met de schoolleiding over wat er onder de ouders speelt en denkt namens de ouders mee over het beleid en de identiteit van onze school. De OR vergadert ongeveer eens in de zes weken en is ook vertegenwoordigd in de medezeggenschapsraad van de school. Daarnaast bieden de leden ondersteuning bij activiteiten zoals de oudercontactavonden en het Open Huis. Ook organiseert de ouderraad jaarlijks een thema-avond.

Meer informatie over de OR is te vinden in de ELO van Magister (via het leerlingaccount). Contact is mogelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leerlingenraad

Hofstad Lyceum heeft een actieve leerlingenraad. In deze leerlingenraad zijn leerlingen van alle schooljaren vertegenwoordigd. De leerlingenraad vergadert twee keer per maand over wat er goed gaat op school en wat er beter kan en bespreekt dit met de directie. Bovendien is de leerlingenraad betrokken bij allerlei activiteiten die georganiseerd worden. Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich aanmelden voor de leerlingenraad via een aanmeldformulier (administratie) en worden vervolgens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Medezeggenschapsraad

In de medezeggenschapsraad van Hofstad Lyceum (MR) zijn ouders, leerlingen en personeelsleden vertegenwoordigd. De MR bespreekt onderwerpen van beleid en overlegt met de directie van de school. Het contact met deze raad loopt via de schooladministratie. Als onderdeel van scholengroep de Haagse Colleges nemen enkele leden van de MR ook deel aan de instellingsmedezeggenschapsraad (IMR). In deze raad worden zaken besproken die alle betrokken scholen aangaan. Daarnaast is er ook nog een Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) voor Lucas Onderwijs. Daar wordt het beleid besproken dat alle VO-scholen van ons bestuur betreft. De IMR van de Haagse Colleges is ook vertegenwoordigd in deze GMR. In de Wet Medezeggenschap (WMS) en in het huishoudelijk reglement is geregeld in welke onderwerpen de verschillende raden instemmings- of adviesrecht hebben.