Ik krijg hier de ruimte om te leren en te voetballen.

Hofstad Lyceum kende ik al een klein beetje van de persoonlijke verhalen van mijn neef, die hier ook op school zit. Bij de Open Dag ben ik gaan kijken. Ik werd rondgeleid door een meisje uit het tweede jaar. Ik kon toen echt alles aan haar vragen, superleuk. Op Hofstad Lyceum zitten kinderen die echt iets willen bereiken. De leraren zijn aardig, ook af en toe streng, maar dat is best prima. Zo weet iedereen wat er van hem of haar wordt verwacht. En dat is niet alleen goede cijfers halen. Je kan op Hofstad Lyceum ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, niet alleen tijdens de lessen, maar ook door mee te doen aan de naschoolse activiteiten. Zo zijn er heel veel leerlingcommissies – zoals UNESCO – en is er voor iedereen wel iets om aan deel te nemen. Aan talentontwikkeling en ieders mening worden op deze manier veel tijd besteed. Er is ruimte voor iedereen, dat voel je echt: de school is goed sociaal bezig. Maar wat ik eigenlijk nog het mooiste vind: de school begrijpt dat ik het beste presteer als ik naast het leren ook lekker kan voetballen en buiten kan zijn. Na een lesuur van 70 minuten moet ik echt even frisse lucht hebben en kunnen bewegen.