Gymnasium/TTO-middag succes

Op woensdagmiddag 17 januari kwamen rond de vijftig leerlingen uit groep 8 naar Hofstad Lyceum om de Gymnasium/TTO-middag mee te maken. De leerlingen kregen vier korte lessen: aardrijkskunde, Engels, Latijn en wiskunde. Aardrijkskunde en Engels werden in het Engels gegeven zodat de leerlingen een indruk konden krijgen hoe het is om je les in het Engels te volgen.

De middag begon met twee lesjes, waarna er even pauze was om bij te komen van de inspanning. De opzet was net zoals een gewone schooldag op de middelbare school: voor elke les naar een ander lokaal en een andere docent. Tijdens de pauze konden de leerlingen vragen stellen aan de aanwezige TTO- en Gymnasiumleerlingen. En natuurlijk was er ook iets te eten en te drinken voor iedereen. Na de pauze volgden de leerlingen nog twee lessen, waarna de middag om kwart over vier afgelopen was. De leerlingen uit groep 8 konden thuis nog verder oefenen op de lessen, want ze kregen een map mee met het lesmateriaal.

Zowel van de leerlingen als van de ouders hoorden we vele positieve reacties. We hopen dat de leerlingen weer een stapje verder zijn in het kiezen van hun middelbare school.