Braunschweig in Den Haag

Vorige week rondden we de vijftiende uitwisseling met onze partnerschool uit Braunschweig af. Na ons bezoek aan Braunschweig in september 2016 speelden onze deelnemende derdeklassers nu een thuiswedstrijd, die zij glansrijk hebben doorstaan.

Ons hoofdthema Tolerantie, toen en nu vergde de nodige inspanningen van alle deelnemers, wat leidde tot zeven geweldige groepspresentaties in een mix van Duits, Nederlands en Engels. Elke leerling leverde bovendien een extra individuele bijdrage en vertelde bijvoorbeeld aan de Duitse gastleerlingen over de gevaren van de zee of over de verschillen tussen onze school en de Duitse. Anderen waren weer verantwoordelijk voor een maaltijd voor tachtig personen.

Daarnaast bezochten we het Anne Frankhuis, was er een speurtocht met vragen door het centrum van Den Haag en fotografeerden de deelnemers in Scheveningen op creatieve wijze allerlei objecten, die ook in een presentatie werden toegelicht.

Het afscheid op het station was net als andere jaren emotioneel, waaruit duidelijk blijkt dat twee weken intensief contact met een leerling uit het buitenland een bijzondere ervaring is!