Bovenbouwproject Braunschweig

In de week voor de voorjaarsvakantie zijn acht leerlingen uit V5 naar Braunschweig geweest voor het uitwisselingsproject met IGS Franzsches Feld. Dit jaar was het thema migratie.

Zowel Duitsland als Nederland heeft in de afgelopen jaren veel vluchtelingen en migranten opgevangen. Tijdens de uitwisseling hebben we lezingen gehad van een ambtenaar over hoe de stad Braunschweig dit heeft aangepakt. In dit verband bezochten we een bijzonder café dat nu onder de vlag van het Rode Kruis veel werk maakt van de integratie van vluchtelingen in de Duitse samenleving. Met al deze informatie hebben de leerlingen nagedacht over hoe zij migratie- en vluchtelingenstromen in goede banen zouden willen leiden. Daarnaast was er ook ruimte voor gezelligheid met een dagje Berlijn.

Er zijn oude vriendschappen aangehaald en nieuwe vriendschappen gesloten en dat is toch de basis voor goede internationale samenwerking.