Hofstad Lyceum Sport

Er gebeurt van alles op sportgebied op Hofstad Lyceum, binnen èn buiten de lessen LO. Brugklassers en tweedeklassers hebben natuurlijk de talenturen in hun rooster, waarvoor allerlei sportieve activiteiten gekozen kunnen worden. Daarnaast is Hofstad EXTRA Sport een populair vrijdagmiddagsportprogramma door het jaar heen. Het is nu ook uitgebreid naar het tweede en derde leerjaar.

Nieuw dit jaar is de breakdancecursus op tien donderdagmiddagen, die binnenkort van start gaat. De lessen worden verzorgd door een professionele danser.

Hofstad Lyceum doet natuurlijk mee aan een reeks scholentoernooien in de regio: de jaarlijkse hockey-, voetbal-, volleybal- en frisbeetoernooien. Het schaatsteam dat op vrijdagmiddag traint in de Uithof, is een vaste waarde op de kampioenschappen schoolschaatsen.

Op 12 maart is de CPC Loop. Traditioneel doet een grote groep leerlingen en docenten daaraan mee. Elke woensdagmiddag van 15.20 - 16.30 uur is er training.
Ons IST, International Sport Tournament, is dit jaar in Zwitserland. Woensdag 7 juni vertrekken we met een groep jongens naar Zwitserland om mee te doen aan een frisbee-, basketbal-, beachvolleybal- en voetbaltoernooi. Zaterdag 10 juni zijn we weer terug in Nederland. Ook hiervoor gaat getraind worden.
Voor de fietsliefhebbers - leerlingen en docenten - die aan het begin van de zomervakantie voor het goede doel de Alpe d'Huez in Frankrijk beklimmen, start vanaf de voorjaarsvakantie op donderdagmiddag van 15.20 - 16.30 uur een spinningfietstraining. Vanaf april wordt er buiten getraind.
Vlak voor kerst wordt voor de skiliefhebbers uit de bovenbouw de befaamde skireis naar Oostenrijk georganiseerd, ook met training vooraf.

En dan zijn er natuurlijk nog onze individuele (top)sporters. Die hebben we graag op school! Voor hen zijn we, waar nodig en mogelijk, flexibel, zodat ze hun sport met school kunnen combineren.

Kortom: Hofstad Lyceum is in beweging!