Spetterende musicalvoorstelling

Op Hofstad Lyceum speelde vorige week de musical Belle en Het Beest. De musical is een jaarlijkse traditie waaraan zo’n zeventig leerlingen uit alle klassen, van de brugklas t/m vwo 6, meedoen. Zij acteren, zingen, dansen of maken muziek in de band. Daarnaast zijn er leerlingen die - minder zichtbaar maar o zo belangrijk - voor het decor, voor licht & geluid en voor grime zorgen. Vanaf het begin van dit schooljaar is er hard gewerkt en dat resulteerde in vier spetterende voorstellingen.

Het is een bekend verhaal. Het speelt zich af in een vreemd kasteel. Alle bewoners zijn er betoverd en de prins is een gruwelijk monster geworden. Deze vloek kan alleen verbroken worden als hij verliefd wordt op een meisje en zij op hem. Dan verschijnt bij toeval het meisje Belle ten tonele en het is een sprookje, dus...

Er werd uitstekend geacteerd, gezongen en gedanst. Het was een vrolijke boel mede dankzij het improvisatievermogen van de acteurs. Elke voorstelling waren er weer andere grappen!
De grote band - met leerlingen en docenten - zorgde voor een strakke muzikale omlijsting en de aankleding was fantastisch! En zo werd dit een geweldige, swingende en tegelijkertijd ontroerende belevenis.

Hulde voor de leiding van dit project (regie/script: Daniëlle Ploeger, Simone Telder, Mila van Nieuwenhuizen, Lindi de Pater; productie: Marlous Muda, Dennis Vos)!

De foto's staan binnenkort op de fotosite.