Het Zwanenmeer

Leerlingen uit havo 4 met het vak KuA bezochten op 7 januari het wereldberoemde ballet Het Zwanenmeer.

Kunst Algemeen (KuA) is het theorievak dat leerlingen volgen die voor muziek of beeldende vormgeving als examenvak hebben gekozen. In havo 4 stond de afgelopen periode bij KuA de romantiek op het programma en toen ontstond het idee om Het Zwanenmeer live te gaan zien. Het is het hoogtepunt van het klassiek-romantische ballet, op muziek van Tsjaikovski.

De voorstelling, uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan met live orkest, was in het Zuiderstrandtheater. Dat het nog kerstvakantie was, mocht de enthousiastelingen uit havo 4 niet deren. De zaal was uitverkocht en het werd voor jong en oud een betoverende ervaring.