Uitwisseling Braunschweig

Vorige week is een groep derdeklassers voor ons uitwisselingsproject met de Integrierte Gesamtschule Franzsches Feld in Braunschweig geweest. Samen met de Duitse leerlingen hebben zij gewerkt aan het thema Tolerantie en Anne Frank.

Op het programma stond een bezoek aan Berlijn en aan voormalig concentratiekamp Bergen Belsen. Ook hebben de leerlingen onderzoek gedaan naar het leven van Anne Frank.
Ter afsluiting van de week hebben de Nederlandse en Duitse leerlingen met de ouders een geweldige avond georganiseerd met eten en optredens.

Het was een bijzondere week waarin ook nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Gelukkig kunnen de Duitse en Nederlandse leerlingen elkaar in mei weer ontmoeten want dan is het tegenbezoek.