Jonge onderzoekers

De afgelopen maanden zijn getalenteerde leerlingen uit de eerste en tweede klas bezig geweest met het Plusproject. Zij hebben in duo's, begeleid door docenten, een eigen onderzoek gedaan. Op dinsdagmiddag 31 mei presenteerden zij in de octogoon aan ouders en andere belangstellenden hun project. Zo werd er onderzoek gedaan naar het verschil tussen de Japanse, Chinese en Koreaanse taal, er werd parfum gemaakt, een robot gebouwd en er werden games ontwikkeld.
Op de foto: Aleksandra Han en Alishya Poedai uit B1C vertellen over hun fotografieproject.

Het Plusproject geeft leerlingen die wat meer aankunnen, de mogelijkheid te werken aan een eigen project buiten de les om. Deze leerlingen mogen twee lessen per week inruilen om hieraan te werken. Ze worden begeleid door een docent. Op deze manier kunnen ze zich verdiepen in een onderwerp dat ze zelf kiezen en interessant vinden. En ook leuk: na afloop ontvangen ze een certificaat.