Bezoek aan Unesco-stad Trier

Op vrijdag 22 april vertrokken de tweede en derde klassen gymnasium naar de prachtige stad Trier in Zuid-Duitsland.

Daar hebben de leerlingen een aantal gebouwen uit de Romeinse tijd bekeken, zoals de beroemde Porta Nigra, de Basilica van Constantijn, de Kaiserthermen en het Amphitheater. Dit zijn gebouwen die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan en voor leerlingen van een Unesco-school was dat natuurlijk erg interessant. 's Avonds in de jeugdherberg was er een spannende quiz, gepresenteerd door meneer Van Eyk. De volgende ochtend was er eerst een rondleiding door het Landesmuseum, waar de leerlingen niet alleen een gouden muntenschat van vijf miljoen Euro bij elkaar zagen, maar ook veel prachtige Romeinse mozaïeken, fresco's en beelden.

Op de terugweg naar Nederland werd nog gestopt bij de grotten van Han in België. Met het treintje gingen de leerlingen naar de grot, waarna ze een rondwandeling door de schitterende druipsteengrot maakten. Om 19:00 uur kwam de groep gymnasiasten weer aan in Den Haag.