WIJ ZIJN een interconfessionele school voor havo, vwo en gymnasium

met daarnaast een afdeling voor tweetalig onderwijs (TTO)

Indrukwekkend gastcollege

Zij bezocht ons school om te vertellen over haar leven, criminaliteit (drugs en prostitutie) en hoe zij daar uitgeklommen is. Het was een rauw en heftig verhaal waar gelukkig af en toe ook gelachen kon worden. Enkele citaten van leerlingen illustreren de indruk die haar levensverhaal op hen gemaakt heeft.

"Ik was erg onder de indruk van Wendy. Ik vond het dapper dat zij haar verhaal durfde te vertellen aan mensen die zij niet kent. Haar verhaal laat zien dat het niet vanzelfsprekend is om in een veilige omgeving op te groeien, maar ondanks vallen en weer opstaan, heeft zij haar leven toch weer op kunnen pakken. Daar is wilskracht voor nodig.(…) Haar verhaal heeft mij ook aan het denken gezet, omdat het mij heel moeilijk lijkt om in een dergelijke situatie een goede keuze te maken."

“Het verhaal van Wendy was heel sterk en interessant. Ik vond het heel mooi en bijzonder om te zien hoe zij uit het leven is geklommen en waar ze nu staat!  Bedank haar namens mij !”

“Ik vond haar verhaal erg interessant en het gaf me een andere kijk op verslaafden die je op straat ziet lopen, die doen je vaak denken dat het hun fout was. Maar uit dit verhaal bleek dat dus niet altijd zo te zijn, ben blij dat ik het verhaal aan heb mogen horen.”

“Ik vond het zeer interessant om dit verhaal bij te mogen wonen. Ik ben met beide benen op de grond gezet. Wat mag ik blij zijn dat ik in ons gezin ben geboren want het kan zomaar anders zijn en dat zal dan invloed hebben op de rest van je leven. Ik vind het onwijs knap en sterk van haar dat zij dit verhaal durft te delen.(…)”

 
hofstad_lyceum_0
hofstad_lyceum_8
hofstad_lyceum_1
hofstad_lyceum_4
hofstad_lyceum_3
hofstad_lyceum_5
hofstad_lyceum_6