First Tech Challenge 2016

Met ingang van dit schooljaar is op Hofstad Lyceum ook een nieuw FTC-team van start gegaan. First Tech Challenge (FTC) is de grote broer van de First LEGO League, ook een roboticawedstrijd, maar dan voor de bovenbouw. In deze competitie strijden scholenteams met een zelfgebouwde robot tegen elkaar. De wedstrijd vindt op 1, 2 en 3 april plaats in Eindhoven.

Het FTC-team ontwerpt, programmeert en financiert de robot helemaal zelf. Voor deze verschillende taken hebben wij teams samengesteld: het bouwteam, het IT-team en het managementteam.
Voorheen bestond het FTC-team uit leerlingen uit de bovenbouwklassen met uitzondering van de examenklassen. Dit jaar bestaat het team,  de X-Terminators, compleet uit V5-leerlingen: Yasmine Alladin, Noë Plantagie, Iskren Radoslavov, Viraysha Kalicharan, Myrthe van Praet, Ravi Jagernath, Tim Tichelaar, Maaike Slijp, Nishad Tahur, Ritesh Ganpat, Denzel Ndongosi, met als coaches de docenten Bas Paddenburg en Sven van Eijk.

Het organiseren van zo'n samenhangend project met verschillende aspecten kan erg lastig zijn. We hebben gemerkt dat teamwork en goede communicatie van groot belang zijn. Uiteindelijk zijn we één team met één doel: anderen en onszelf trots maken. Dit is dan ook ons uitgangspunt.

Wij gaan met z'n allen voor de winst. Wilt u ons daarbij sponsoren? Heel graag! Heeft u vragen? Neem vooral een kijkje op onze website xterminators.nl.