Hofstad Lyceum in concert

Op woensdag 10 en donderdag 11 februari hebben bovenbouwleerlingen muziek twee prachtige concerten verzorgd. Het thema van de avond was ‘Music is timeless’.

De leerlingen hadden zelf het concert opgezet en georganiseerd. Dat resulteerde in een mooi en gevarieerd programma met muziek door de tijden heen. Een presentatie in beeld en geluid met informatie over de verschillende muziekstijlen draaide op de achtergond mee. Het geheel werd ondersteund door onze eigen jongens van licht & geluid èn door studenten van de opleiding Art of Sound van het Koninklijk Conservatorium, waardoor het de uitstraling van een professioneel concert kreeg. Er werd in de voorbereiding keihard gewerkt en het resultaat was geweldig. De muziek varieerde van gregoriaanse koorzang en een nocturne van Chopin tot Santana en Stromae en nog veel meer. Het publiek was enthousiast: wat een talent!
En daar bleef het niet bij: op donderdag werd het in de vorm van een schoolconcert voor alle derdeklassers nog eens overgedaan. Als je zo'n 200 derdeklassers 70 minuten geboeid weet te houden, zegt dat genoeg over de kwaliteit! Chapeau!