Spetterende musicalvoorstelling!

Op Hofstad Lyceum speelde afgelopen week de musical The Blues Brothers. De musical is een jaarlijkse traditie waaraan zo’n zeventig leerlingen uit alle klassen, van de brugklas t/m vwo 6, meedoen. Zij acteren, zingen, dansen of maken muziek in de band. Daarnaast zijn er leerlingen die - minder zichtbaar maar o zo belangrijk - voor het decor, voor licht & geluid en voor grime zorgen.

Vanaf het begin van dit schooljaar is er op vrijdagmiddag hard gewerkt en dat resulteerde in vier spetterende voorstellingen.

Het is een bekend verhaal. De broers Jake en Elwood, van de band The Blues Brothers, zijn de hoofdpersonen. Ze nemen het niet zo nauw met de wet. Jake is net uit de gevangenis, als zij horen dat het weeshuis waar zij zijn opgegroeid, in de financiële problemen zit. Ze besluiten de band nieuw leven in te blazen om op die manier het weeshuis te redden. Dat lijkt te lukken, maar uiteindelijk belanden ze weer in de bak en is het verhaal rond.

Er werd prima geacteerd, gezongen en gedanst. Zonder de anderen te kort te doen, verdienen de hoofdrolspelers hier nog wel een aparte vermelding: Stan Brouwer (Jake) en Floran Alkema (Elwood) maakten er door hun uitstekende spel een flitsende en humoristische show van!

De grote band zorgde voor een strakke muzikale omlijsting en de aankleding was fantastisch! En zo werd dit een geweldige, swingende en tegelijkertijd ontroerende belevenis. Hulde voor de leiding van dit project (regie/script: Daniëlle Ploeger en Simone Telder, productie: Marlous Muda, Dennis Vos)!

De foto's staan op de fotosite.