Een lichtere schooltas

Tijdens het Open Huis van Hofstad Lyceum mochten toekomstige brugklassers het verschil in gewicht tussen een doorsnee schooltas en een Hofstad Lyceum-schooltas schatten. Omdat wij op Hofstad Lyceum lessen van 70 minuten geven, hebben brugklassen hooguit vijf lessen op een dag en hoeven brugklassers geen enorme boekenvracht met zich mee te slepen.

Dana van der Kraan uit groep 6 van basisschool “De Waterlelie”  was met een schatting van 3,5 kg het dichtst bij het goede antwoord. De meeste deelnemers schatten het verschil (veel) te groot.
Op de foto is Dana te zien met haar kat en de prijs: de originele  Rubik’s Cube. Dana bezocht samen met haar zusje Lisa, die in groep 8 zit, en haar ouders ons Open Huis. Dana is een enthousiast turnster en zal zich over een paar jaar zeker op Hofstad Lyceum thuis voelen: behalve Hofstad EXTRA Kunst en Hofstad EXTRA Muziek bieden wij onze brugklassers op vrijdagmiddag ook Hofstad EXTRA Sport!
De sectie wiskunde bedankt alle toekomstige brugklassers voor hun deelname aan de weegwedstrijd en wenst hun alvast heel veel succes bij de cito-toets in april.