H4 en V4 naar Bink 36

Afgelopen week zijn heel havo 4 en vwo 4 naar Bink 36 geweest om daar workshops CKV te volgen. Bink 36 is een oude fabrieksruimte, die nu gebruikt wordt als bedrijfsverzamelgebouw voor creatieve beroepen.

Pallas & Apollo Kult Bazaar, de workshoporganisatie, bood een bijzonder gevarieerd keuzeprogramma aan. Bij fotografie maakten leerlingen in groepjes 'een verhaal in beeld'. Mode werd heel ruimtelijk door niet met stof te werken maar met papier: 'What happens when I cut here'. Bij dans werden woorden omgezet in bewegingen waardoor een verhaal in 'swing, zwier en moves' vertaald werd. In de keuken van een chef-kok werd er een beroep gedaan op geur en smaak. Tijdens deze workshop kon je vele smaken proeven van over de hele wereld. Graffiti, ook wel buitenkunst genoemd, leverde een prachtig resultaat op. Samenwerking stond hier centraal. Tot slot was er ook nog een studio met een DJ, waar de workshop 'Muziek Anno Nu' oorverdovend klonk!

Leerlingen waren enthousiast: dit was pas een leuk middagje school!