Toppers!

Logo-Universiteit-LeidenHofstad Lyceum werkt al enkele jaren samen met  de Universiteit Leiden. Dit betekent dat getalenteerde leerlingen uit vwo 5 en 6 kunnen deelnemen aan twee programma's van deze universiteit: Pre-University College en LAPP-Top.
Leerlingen die Pre doen doorlopen op maandagmiddagen een tweejarig onderwijsprogramma aan de Universiteit Leiden en maken zo kennis met de wereld van de wetenschap. Het programma is zwaar en de toelatingscriteria zijn daarom streng. Toch komen er elk jaar weer leerlingen door de selectie. Dit jaar zijn dat Olof Morra en Anjani Ramlal.
LAPP-Top betekent Leiden Advanced Pre University Programme. Het verschil tussen PRE en LAPP-Top is dat PRE een heel breed programma biedt en twee jaar duurt en dat LAPP-Top een specifiek en veel korter programma aanbiedt. Meestal bestaan de LAPP-Top modules uit ca. 10 bijeenkomsten.
Vijf leerlingen uit vwo 5 mogen meedoen aan aan LAPP-Top. Het gaat om de volgende leerlingen: Jennifa Mariadasan ( taalwetenschappen), Arjan van Denzen (sterrenkunde), Hang Ren (biofarmaceutische Wetenschappen), Sara Herrbout en Nienke Hettema (natuurkunde).
Kortom: allemaal toppers!