WIJ ZIJN een interconfessionele school voor havo, vwo en gymnasium

met daarnaast een afdeling voor tweetalig onderwijs (TTO)

Munesco

Van 7 t/m 9 november jl. hebben vier leerlingen van onze school meegedaan aan MUNESCO 2018 in Leuven.

Lees meer...

First LEGO League

Zaterdag 17 november doet het LEGO-team van Hofstad Lyceum weer mee aan de Regiofinale Haaglanden van de First LEGO League (FLL); een wereldwijde wedstrijd met robots van LEGO.

Lees meer...

Hofstad Junior College 2019

In 2019 organiseert Hofstad Lyceum weer ‘Hofstad Junior College’, deze keer in eerste instantie speciaal voor de hoogbegaafde leerlingen uit groep 8 die meedoen aan het programma Class for the Gifted.

Lees meer...

Bezoek uit Groot-Brittannië

Vandaag kreeg Hofstad Lyceum bezoek van een onderwijsdelegatie uit Groot-Brittannië, geleid door Sir Theodore Agnew, de 'Parliamentary Under Secretary of State for the School System'.

Lees meer...

Wiskundespreekuur

Vanaf de herfstvakantie is er iedere vrijdagmiddag vanaf 15.00 u. (tot 16.30 u.) een “inloopspreekuur” voor het vak wiskunde.

Lees meer...

Bike Experience 2018

Het fietsteam van Hofstad Lyceum heeft het afgelopen jaar met de beklimmingen van de Mont Ventoux een geweldig bedrag binnengehaald voor het goede doel.

Lees meer...

Pre-university

Onze rector heeft tijdens de opening van het Honoursjaar van de Universiteit Leiden zijn handtekening gezet onder het convenant waarmee ook in de komende jaren talentvolle leerlingen van de school kunnen deelnemen aan het PRE-University-project.

Lees meer...

Walk of Hope

Op vrijdag 21 september liepen ca. 1.500 leerlingen in Den Haag de Walk of Hope voor een verenigde wereld die in vrede leeft.

 

Lees meer...

Schoolfotograaf

Volgende week komt de schoolfotograaf!
Anders dan in de Jaaragenda staat vermeld, is de fotograaf aanwezig op maandag 17 september en woensdag 19 september.

 

Lees meer...

Hufflepuff wins!!!

Donderdag 6 en vrijdag 7 september stond onze school voor leerlingen van T1A en T2A opnieuw in het teken van Hogwarts Lyceum.

 

Lees meer...

Hofstad Junior College

Ook dit jaar organiseert het Hofstad Lyceum weer ‘Hofstad Junior College’, speciaal voor leerlingen uit groep 8 met belangstelling voor het vwo, het gymnasium en/of het tweetalig onderwijs.

 

Lees meer...

Bezoek uit Japan

In de afgelopen week ontvingen V6-leerlingen vijf leerlingen van de Hakuho meisjesschool in Yokohama, Japan als onderdeel van een uitwisseling.

 

Lees meer...

Herdenkingsbijeenkomst

Op donderdag 6 september om 15.30 uur organiseert de school een speciale herdenkingsbijeenkomst voor onze collega, mevrouw M. Hand, in de Octogoon voor collega’s, leerlingen en oud-leerlingen.

 

Lees meer...

Softbaltoernooi bovenbouw

Op vrijdag 29 juni vond de sportdag softbal voor de bovenbouw plaats. Er deden 24 teams uit H4, V4 en V5 en een docententeam mee, met in totaal ruim 300 deelnemers.

Lees meer...

International Sports Tournament

Van 6 t/m 9 juni vond ons jaarlijkse International Sports Tournament (IST) plaats. De 10e editie van dit tournooi werd georganiseerd door een school uit Madrid. Naast scholen uit Nederland en Spanje waren daar ook leerlingen uit Frankrijk en Zwitserland te gast.

Lees meer...

Ondernemen bij TQ in Amsterdam

Op vrijdag 25 mei brachten leerlingen uit de tweede klas in het kader van het Jastinproject over ondernemen en 'leadership' een bezoek aan TQ in Amsterdam. In het TQ-pand aan de Bloemenmarkt kunnen startende tech-ondenemers werkruimte huren.

Lees meer...

Aardrijkskunde excursie Rotterdam

Voor leerlingen uit HV, V4 en V5 met aardrijkskunde in hun pakket stond vrijdag 18 mei in het teken van Rotterdam. Aan de hand van diverse voorbeelden in deze stad bestudeerden zij een aantal belangrijke vraagstukken voor onze toekomst.

Lees meer...

IB-examens achter de rug

In de meivakantie was er toch een groep V6-leerlingen in school te vinden. Zij legden op 7 en 8 mei de laatste examens af voor het International Baccalaureate (IB).

Lees meer...

Gala 2018

Op donderdag 12 april vond het gala voor onze eindexamenleerlingen plaats. Dit jaar werd het gehouden in 'De Kelder van Bleyenberg' aan de Grote Markt, met als thema 'The Oscars'.

Lees meer...

Slotbijeenkomst Erasmus project

Op vrijdag 20 april lieten negen leerlingen uit V3 zien hoeveel zij de afgelopen maanden i.s.m. de Erasmus Universiteit te weten waren gekomen over het thema 'Het brein en de vrije wil'.

Lees meer...

De Romeinen op bezoek

Dinsdag 10 april zijn de eersteklassers met Antieke Cultuur op excursie geweest naar het Castellum Hoge Woerd bij Utrecht, op de plaats waar in de tweede eeuw na Christus een Romeins legerkamp heeft gestaan.

Lees meer...

Betoverende musical 'Frozen'

Op Hofstad Lyceum speelde deze week de musical Frozen. De musical is een jaarlijkse traditie waaraan zo’n tachtig leerlingen uit alle klassen, van de brugklas t/m vwo 6, meedoen. Ook docenten laten zich niet onbetuigd.

Lees meer...

Geplaatst in brugklas 2018-2019

Alle leerlingen die zich voor onze brugklas hebben aangemeld, zijn geplaatst. Ouders en leerlingen krijgen uiterlijk volgende week een schriftelijke bevestiging van de plaatsing.

Er zijn in de verschillende brugklassen (gymnasium, vwo, havo/vwo) nog enkele plaatsen beschikbaar.

Lees meer...

Een kijkje in de Schouwburg

Tijdens de projectweek (19-23 maart) brengen de brugklassen o.a. een bezoek aan de Koninklijke Schouwburg, waar de leerlingen deelnemen aan de Classic Tour.

Lees meer...

Naar Yokohama, Japan!

Een groep V5-leerlingen is momenteel voor een culturele uitwisseling met de Hakuho High School in Yokohama, Japan. Zij verblijven daar in het gastenverblijf van de school, ontmoeten leerlingen en bekijken de stad. De hele week staan er diverse bezoekjes gepland. De belevenissen van de eerste dagen worden hieronder gedeeld in een reisverslag van mw. Troost.

Lees meer...

Reis naar Aurich 2018

Van 11- 16 maart neemt een groep leerlingen uit de VWO-bovenbouw deel aan een internationaal seminar in het Europahaus in Aurich (D).

Lees meer...

Bezoek uit Braunschweig

Deze week is een groep Duitse leerlingen van de Integrierte Gesamtschule Franzsches Feld uit Braunschweig te gast op Hofstad Lyceum voor de jaarlijkse uitwisseling met onze bovenbouwleerlingen.

Lees meer...

V6 organiseert PO muziekavond

Na een dag hard repeteren met regisseuse Eva van den Dam waren de muziekklassen er klaar voor: woensdag 7 maart was er in de Octogoon de superleuke PO-avond van de bovenbouw muziek!!

Lees meer...

Haagse Jongerenambassadeurs

In september 2017 werd onze school benaderd door een coördinator van de ‘Haagse Jongerenambassadeurs’. Dit is een groep jongeren in de leeftijd van 15-24 jaar die een brugfunctie tussen de gemeente Den Haag en Haagse jongeren vervult.

Lees meer...

Goedbezocht Open Huis

Met ons Open Huis op zaterdag 3 februari sloten we de reeks voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen van groep 8 en hun ouders af. Er was veel te bekijken en te doen. Waar het om ging: bezoekers een goed idee te geven van wat onze school te bieden heeft. En dat is niet weinig!

Lees meer...

Knappe prestatie schaatsploeg

Bij de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap scholen ploegenachtervolging schaatsen op de Uithof is de schaatsploeg van Hofstad Lyceum derde geworden van de 12 scholen. Een knappe prestatie!

Lees meer...

Premier Rutte op bezoek

Donderdag 18 januari was het zover! Die dag adopteerde Hofstad Lyceum officieel het nabijgelegen Woonzorgcentrum Duinhage, waar al langere tijd mee werd samengewerkt.

Lees meer...

Phileas Fogg back in town

Maandag 15 januari waren Kyle en Jen van het op en top Britse Phileas Fogg theatergezelschap voor al weer de vijftiende keer op Hofstad Lyceum om leerlingen van T1A een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Lees meer...

Prijs voor GSA-groep

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs heeft de GSA (Gender & Sexuality Alliance)-groep van onze school de jaarlijkse Lucas Onderwijsprijs ontvangen.

Lees meer...

Kerst 2017

Traditiegetrouw werd op de laatste schooldag van het jaar de kerstsoos gehouden waarbij zelfs twee kerstmannen een bezoek brachten en ons eigen oud en nieuw werd gevierd met oliebollen.

Lees meer...

Skiën in Oostenrijk

Een groep van 35 sportieve bovenbouwleerlingen en begeleiders vertrok 19 december met de bus naar de Katschberg in Oostenrijk om te gaan skiën.

Lees meer...

Greetings from London!

TTO 3 verblijft traditiegetrouw de week voor de kerstvakantie in Londen. Het is elk jaar voor leerlingen en begeleiders een bijzonder leuke en afwisselende week, die ze niet snel zullen vergeten.

Lees meer...

LEGO-team doet het goed

Afgelopen weekend heeft het LEGO-team van Hofstad Lyceum samen met 40 andere teams weer deelgenomen aan de regiofinale van de First LEGO League.

Lees meer...

Sneeuwvrij 11 december

Door te verwachten weersomstandigheden van vanmiddag is door de schoolleiding voor vandaag, 11 december, besloten de leerlingen om 13.00 uur naar huis te laten gaan.

Lees meer...

Sinterklaas in actie

Traditioneel was het op 5 december in de Octogoon weer wachten op de Sint. Op scherm konden we live volgen hoe de Goedheiligman zich naar onze school begaf, voordat hij de Octogoon binnentrad.

Lees meer...

Street Art

Vandaag werden door de kunstsectie in het kader van de 'Dag van de Tolerantie’ bijzondere activiteiten georganiseerd voor leerlingen van havo 3.

Lees meer...

Lezing over Tolerantie

Vandaag werd de ‘Week van de Tolerantie’ afgesloten door een lezing van mw. Maja Groff. Als jurist internationaal recht is zij verbonden aan de ‘Hague Conference on Private International Law’, een internationale organisatie waarbij 150 landen over de hele wereld zijn aangesloten.

Lees meer...

PERL-project van start

De kop is eraf: dag één van het PERL-project zit erop! Vandaag namen leerlingen uit B1A en B1B deel aan verschillende samenwerkingsopdrachten en teambuildingsactiviteiten.

Lees meer...

Koningin Máxima op bezoek!

Leerlingen van onze school keken woensdagochtend 8 november even gek op: Hare Majesteit Koningin Máxima bracht Hofstad Lyceum een verrassingsbezoek. Ze kwam specifiek voor de Gender & Sexuality Alliance (GSA), een jongerengroep die zich inzet voor een vriendelijk klimaat op scholen voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen (lhbti).

Lees meer...

Laatste Hofstad Junior Colleges

De leerlingen uit groep 8 die deelnemen aan Hofstad Junior College 2017 hebben inmiddels vier ochtenden lessen op Hofstad Lyceum gevolgd. Er zullen er nog vier volgen: op de woensdagen 8, 15, 22 en 29 november. Ze krijgen de vakken Latijn, Grieks, Engels, biologie, wis- en natuurkunde. De leerlingen zijn enthousiast en de docenten ook!

Lees meer...

Theater met TTO 3

Maandag 30 oktober waren acteurs van het beroemde Engelse toneelgezelschap 'Phileas Fogg' opnieuw te gast op Hofstad Lyceum.

Lees meer...

Junior College van start

Een groot aantal basisschoolleerlingen uit groep 8, afkomstig van meer dan 10 verschillende basisscholen, heeft zich aangemeld voor Hofstad Junior College, dat dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd.p>

Lees meer...

Uitreiking IB-diploma's

Vrijdag 29 september vond de diploma uitreiking plaats voor de leerlingen die hun IB-diploma of hun Cambridge Proficiency certificaat hebben gehaald, dit maal in aanwezigheid van mw. Saskia Bruines, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs.

Lees meer...

Uitreiking DSD-diploma's

Op 21 september was het zover: tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Octogoon werden de eerste diploma's voor het Deutsches Sprachdiplom der Niveaustufe B1 uitgereikt.'

Lees meer...

Prinsjesdagviering

Naar aanleiding van de televisieopnamen in hun klas hebben enkele vijfdeklassers op 19 september de Prinsjesdagviering in de Grote Kerk bezocht. Deze 'interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het parlementaire jaar' had als thema 'Vertrouwen tussen hoop en vrees.'

Lees meer...

Conferentie: talent en motiveren

Op donderdag 14 september vond de themaconferentie 'Haal alles eruit wat erin zit' plaats in de Octogoon. Deze werd georganiseerd vanuit de Lucas Academie, een organisatie voor kennisdeling binnen Lucas Onderwijs. Deelnemers waren leraren, onderwijsondersteuners en schoolleiders.

Lees meer...

Hogwarts Lyceum: Hufflepuff wins!

Donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september stond onze school voor leerlingen van T1A en T2A opnieuw in het teken van Hogwarts Lyceum. Voor het dertiende achtereenvolgende jaar hebben deze leerlingen zich met veel plezier beziggehouden met activiteiten die gelinkt konden worden aan Hogwarts, de school van Harry Potter.

Lees meer...

Hofstad Junior College 2017

Hofstad Lyceum heeft al jaren een zeer succesvolle gymnasium- en TTO-afdeling. Speciaal voor leerlingen van groep 8 die belangstelling hebben voor het gymnasium en het TTO organiseert Hofstad Lyceum dit jaar weer een Junior College.

Lees meer...

Filmploeg in school

Vandaag worden er op school filmopnamen gemaakt. In opdracht van de KRO/NCRV/EO wordt een programma gemaakt over de Prinsjesdagviering in de Grote Kerk op 19 september.

Lees meer...

Japans bezoek

Voor een aantal leerlingen in V6 is het schooljaar goed begonnen. Zij ontvangen deze week leerlingen van onze uitwisselingsschool Hakuho High School uit Yokohama.

Lees meer...

Uitzwaaien

Aanstaande woensdag en donderdag nemen we tijdens de diploma-uitreiking afscheid van onze eindexamenleerlingen. Afgelopen week werden al vier medewerkers, die de school ook gaan verlaten,  door collega's en oud-collega's feestelijk in het zonnetje gezet.

Lees meer...

Ontmoeten in 2040

Afgelopen zaterdag 17 juni werd in Pulchri Studio de overzichtstentoonstelling ONTMOETEN geopend door Wethouder Boudewijn Revis. Ook leerlingen van Hofstad Lyceum waren daarbij betrokken.

Lees meer...

Beat the Street

TeamAlert voerde dinsdag 30 mei in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Samsung op Hofstad Lyceum het project Beat The Street uit.

Lees meer...

Jonge onderzoekers

De afgelopen maanden zijn getalenteerde leerlingen uit de brugklas bezig geweest met het Plusproject. Zij hebben in duo's, begeleid door docenten, een eigen onderzoek gedaan.

Lees meer...

Bike Experience van start

Het is inmiddels een traditie geworden: het beklimmen van de Alpe d’Huez aan het einde van het schooljaar. Ook dit jaar heeft een groep enthousiaste leerlingen zich aangemeld om sportief bezig te zijn en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het goede doel (KWF-kankerbestrijding).

Lees meer...

AK-excursie

Afgelopen vrijdag zijn we met de bovenbouwleerlingen aardrijkskunde op excursie geweest naar Utrecht. Hier hebben wij de verschillende soorten wijken bekeken met het oog op het examenprogramma volgend jaar.

Lees meer...

IT@school

Afgelopen zondag zijn acht leerlingen en twee docenten vertrokken naar Gijón (Spanje) voor de laatste uitwisseling van het project IT@school. Naast onze school doen ook scholen uit Budapest (Hongarije) en Mol (België) mee.

Lees meer...

Heel Hofstad Helpt

De donderdag voor Pasen was het weer actiedag! Na de paasvieringen begonnen leerlingen en docenten aan een sponsorloop rond en door de school met aansluitend nog meer sport- en spelactiviteiten op de sportvelden naast de school.

Lees meer...

Ondernemende koekenbakkers

Afgelopen dinsdag hebben twaalf leerlingen uit V2 en H2 die deelnemen aan het plusproject JASTIN, een bezoek gebracht aan stroopwafelbakkerij Van Vliet in Gouda. Hier kregen zij uitleg over de bedrijfsvoering.

Lees meer...

Beleidsmakers van de toekomst

In de projectweek zijn de leerlingen van V3 in het kader van hun project Mijn TKMST naar het Jongerenatelier geweest. Daar dachten zij samen met architecten mee over wat er de komende decennia allemaal kan en zal veranderen in de openbare ruimte.

Lees meer...

Toppers op Hofstad Lyceum

Als leerlingen het reguliere lesprogramma makkelijk doen met goede resultaten en in zijn voor een extra uitdaging, dan zijn er op Hofstad Lyceum allerlei mogelijkheden.

Lees meer...

First Tech Challenge

 First Tech Challenge (FTC) is de grote broer van de First LEGO League. Het FTC-team van Hofstad Lyceum ontwerpt, programmeert en financiert helemaal zelf een robot.

Lees meer...

Hofstad's Got Talent

Dinsdagavond 22 november was er een geweldige happening op school: Hofstad’s Got Talent. Het enthousiaste publiek zag jong en ouder muziektalent voorbijkomen en kreeg een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld.

Lees meer...

Wiskundedag

Vrijdag 18 november was weer de jaarlijkse wiskundedag voor V5. Het eindresultaat telt als praktische opdracht voor wiskunde. Alle V5-leerlingen doen hieraan mee.

Lees meer...

The Peace Boat

Op woensdag 5 oktober bezocht een delegatie van de Peace Boat onze school. Dit sociale project uit Japan loopt al tientallen jaren.

Lees meer...

Hofstad EXTRA 2 en 3

Dit is ons derde jaarHofstad EXTRA Sport en Hofstad EXTRA Kunst voor brugklassers. Omdat het zo'n succes is, is besloten Hofstad EXTRA uit te breiden naar leerjaar 2 en 3.

Lees meer...

Hofstad EXTRA Sport

De eerste periode zit er al weer bijna op voor de brugklassers die deelnemen aan Hofstad EXTRA Sport. De eerste cursus van dit programma voor enthousiaste sporters was ook dit jaar weer golfsurfen en het weer zat bepaald niet tegen!

Lees meer...

Succes voor Ferrie!

Ferrie Hamer uit V5 (links op de foto) is afgelopen weekend met zijn teamgenoten van Haag Atletiek Nederlands kampioen geworden op de 4x100 meter met een tijd van 44,91!

Lees meer...

Zomerschool Klassieken

Nog voordat het schooljaar op Hofstad Lyceum goed en wel begonnen was, verdiepten leerlingen uit V6 en hun docenten zich tijdens de 'Zomerschool Klassieken' al in verschillende (examen-)teksten Latijn en Grieks.

Lees meer...

Team Mathematics Challenge

Hofstad Lyceum deed ook dit jaar weer mee aan de Team Mathematics Challenge. Dit is een Engelstalige wiskundecompetitie voor TTO-leerlingen uit de eerste en tweede klas.

Lees meer...

Bike Experience

Nederland is vlak, zo zegt men.... Het fietsteam van Hofstad Lyceum heeft, na de trainingsdag in Limburg, toch een andere mening over de hoogteverschillen in het Nederlandse landschap.

Lees meer...

IST 2016

De achtste editie van ons internationale sporttoernooi is jammer genoeg weer ten einde. Het was een supergeslaagd toernooi, er zijn mooie, sportieve prestaties geleverd en ... Hofstad Lyceum heeft het toernooi gewonnen!

Lees meer...

Den Haag voor UNICEF

Vanmiddag werd in de octogoon van onze school een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar tussen de gemeente Den Haag en UNICEF ondertekend door locoburgemeester Ingrid van Engelshoven en directeur UNICEF Nederland, Jan Bouke Wijbrandi.

Lees meer...

NK schoolschaatsen

Hofstad Lyceum heeft al vele jaren een schaatsploeg op de lange baan, die elke vrijdagmiddag van het schaatsseizoen traint op de Uithof.

Lees meer...

Speeddaten in het Beroepencafé

Maandagavond 8 februari organiseerden de decanen in samenwerking met de ouderraad het tweejaarlijkse Beroepencafé. Professionals uit uiteenlopende beroepsgroepen kwamen naar school om in gesprek te gaan met onze bovenbouwleerlingen over hun beroep en de opleiding die daarvoor nodig is.

Lees meer...

Een lichtere schooltas

Tijdens het Open Huis van Hofstad Lyceum mochten toekomstige brugklassers het verschil in gewicht tussen een doorsnee schooltas en een Hofstad Lyceum-schooltas schatten.

Lees meer...

Internationale uitwisseling

Afgelopen vrijdag werd het tweejarig Comeniusproject bij ons op school afgesloten. Buiten Hofstad Lyceum waren het Lyceé E. Bélin (Vésoul, Frankrijk) en de Holy Family School (Newbridge, Ierland) bij dit uitwisselingsproject betrokken.

Lees meer...

Slalommen als een pro!

De brugklassers die deelnemen aan Hofstad Extra Sport, hebben in de afsluitende les van periode 3 de slalom overwonnen! Alle 24 leerlingen passeerden de poortjes zonder problemen. Na golfsurfen, klimmen en nu skiën/snowboarden gaan we de komende lessenreeks verder met bootcamp. In het laatste blok sluiten we af met honkbal. Het enthousiasme van de leerlingen is enorm!

Lees meer...

Les op het strand

zandmotorVandaag zijn H2B en H2D op de fiets naar de zandmotor gegaan, net voorbij Kijkduin. Een uniek project in de wereld om mét het water te werken in plaats van tégen het water. Dit alles in het kader van het Nederlands landschap dat momenteel in de aardrijkskundeles wordt behandeld.

Lees meer...
 
hofstad_lyceum_0
hofstad_lyceum_8
hofstad_lyceum_1
hofstad_lyceum_4
hofstad_lyceum_3
hofstad_lyceum_5
hofstad_lyceum_6