WIJ ZIJN een interconfessionele school voor havo, vwo en gymnasium

met daarnaast een afdeling voor tweetalig onderwijs (TTO)

Premier Rutte op bezoek

Donderdag 18 januari was het zover! Die dag adopteerde Hofstad Lyceum officieel het nabijgelegen Woonzorgcentrum Duinhage, waar al langere tijd mee werd samengewerkt.

Lees meer...

Phileas Fogg back in town

Maandag 15 januari waren Kyle en Jen van het op en top Britse Phileas Fogg theatergezelschap voor al weer de vijftiende keer op Hofstad Lyceum om leerlingen van T1A een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Lees meer...

Prijs voor GSA-groep

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Lucas Onderwijs heeft de GSA (Gender & Sexuality Alliance)-groep van onze school de jaarlijkse Lucas Onderwijsprijs ontvangen.

Lees meer...

Kerst 2017

Traditiegetrouw werd op de laatste schooldag van het jaar de kerstsoos gehouden waarbij zelfs twee kerstmannen een bezoek brachten en ons eigen oud en nieuw werd gevierd met oliebollen.

Lees meer...

Skiën in Oostenrijk

Een groep van 35 sportieve bovenbouwleerlingen en begeleiders vertrok 19 december met de bus naar de Katschberg in Oostenrijk om te gaan skiën.

Lees meer...

Greetings from London!

TTO 3 verblijft traditiegetrouw de week voor de kerstvakantie in Londen. Het is elk jaar voor leerlingen en begeleiders een bijzonder leuke en afwisselende week, die ze niet snel zullen vergeten.

Lees meer...

LEGO-team doet het goed

Afgelopen weekend heeft het LEGO-team van Hofstad Lyceum samen met 40 andere teams weer deelgenomen aan de regiofinale van de First LEGO League.

Lees meer...

Sneeuwvrij 11 december

Door te verwachten weersomstandigheden van vanmiddag is door de schoolleiding voor vandaag, 11 december, besloten de leerlingen om 13.00 uur naar huis te laten gaan.

Lees meer...

Sinterklaas in actie

Traditioneel was het op 5 december in de Octogoon weer wachten op de Sint. Op scherm konden we live volgen hoe de Goedheiligman zich naar onze school begaf, voordat hij de Octogoon binnentrad.

Lees meer...

Street Art

Vandaag werden door de kunstsectie in het kader van de 'Dag van de Tolerantie’ bijzondere activiteiten georganiseerd voor leerlingen van havo 3.

Lees meer...

Lezing over Tolerantie

Vandaag werd de ‘Week van de Tolerantie’ afgesloten door een lezing van mw. Maja Groff. Als jurist internationaal recht is zij verbonden aan de ‘Hague Conference on Private International Law’, een internationale organisatie waarbij 150 landen over de hele wereld zijn aangesloten.

Lees meer...

PERL-project van start

De kop is eraf: dag één van het PERL-project zit erop! Vandaag namen leerlingen uit B1A en B1B deel aan verschillende samenwerkingsopdrachten en teambuildingsactiviteiten.

Lees meer...

Erasmus Science Programme

Op 9 november zijn negen leerlingen uit 3 vwo/gymnasium/tto naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam geweest om de opening bij te wonen van het Erasmus Science Programme.

Lees meer...

Koningin Máxima op bezoek!

Leerlingen van onze school keken woensdagochtend 8 november even gek op: Hare Majesteit Koningin Máxima bracht Hofstad Lyceum een verrassingsbezoek. Ze kwam specifiek voor de Gender & Sexuality Alliance (GSA), een jongerengroep die zich inzet voor een vriendelijk klimaat op scholen voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse personen (lhbti).

Lees meer...

Laatste Hofstad Junior Colleges

De leerlingen uit groep 8 die deelnemen aan Hofstad Junior College 2017 hebben inmiddels vier ochtenden lessen op Hofstad Lyceum gevolgd. Er zullen er nog vier volgen: op de woensdagen 8, 15, 22 en 29 november. Ze krijgen de vakken Latijn, Grieks, Engels, biologie, wis- en natuurkunde. De leerlingen zijn enthousiast en de docenten ook!

Lees meer...

Theater met TTO 3

Maandag 30 oktober waren acteurs van het beroemde Engelse toneelgezelschap 'Phileas Fogg' opnieuw te gast op Hofstad Lyceum.

Lees meer...

Junior College van start

Een groot aantal basisschoolleerlingen uit groep 8, afkomstig van meer dan 10 verschillende basisscholen, heeft zich aangemeld voor Hofstad Junior College, dat dit jaar voor de tweede maal wordt georganiseerd.p>

Lees meer...

Uitreiking IB-diploma's

Vrijdag 29 september vond de diploma uitreiking plaats voor de leerlingen die hun IB-diploma of hun Cambridge Proficiency certificaat hebben gehaald, dit maal in aanwezigheid van mw. Saskia Bruines, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs.

Lees meer...

Uitreiking DSD-diploma's

Op 21 september was het zover: tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Octogoon werden de eerste diploma's voor het Deutsches Sprachdiplom der Niveaustufe B1 uitgereikt.'

Lees meer...

Prinsjesdagviering

Naar aanleiding van de televisieopnamen in hun klas hebben enkele vijfdeklassers op 19 september de Prinsjesdagviering in de Grote Kerk bezocht. Deze 'interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het parlementaire jaar' had als thema 'Vertrouwen tussen hoop en vrees.'

Lees meer...

Conferentie: talent en motiveren

Op donderdag 14 september vond de themaconferentie 'Haal alles eruit wat erin zit' plaats in de Octogoon. Deze werd georganiseerd vanuit de Lucas Academie, een organisatie voor kennisdeling binnen Lucas Onderwijs. Deelnemers waren leraren, onderwijsondersteuners en schoolleiders.

Lees meer...

Hogwarts Lyceum: Hufflepuff wins!

Donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september stond onze school voor leerlingen van T1A en T2A opnieuw in het teken van Hogwarts Lyceum. Voor het dertiende achtereenvolgende jaar hebben deze leerlingen zich met veel plezier beziggehouden met activiteiten die gelinkt konden worden aan Hogwarts, de school van Harry Potter.

Lees meer...

Hofstad Junior College 2017

Hofstad Lyceum heeft al jaren een zeer succesvolle gymnasium- en TTO-afdeling. Speciaal voor leerlingen van groep 8 die belangstelling hebben voor het gymnasium en het TTO organiseert Hofstad Lyceum dit jaar weer een Junior College.

Lees meer...

Filmploeg in school

Vandaag worden er op school filmopnamen gemaakt. In opdracht van de KRO/NCRV/EO wordt een programma gemaakt over de Prinsjesdagviering in de Grote Kerk op 19 september.

Lees meer...

Japans bezoek

Voor een aantal leerlingen in V6 is het schooljaar goed begonnen. Zij ontvangen deze week leerlingen van onze uitwisselingsschool Hakuho High School uit Yokohama.

Lees meer...

Uitzwaaien

Aanstaande woensdag en donderdag nemen we tijdens de diploma-uitreiking afscheid van onze eindexamenleerlingen. Afgelopen week werden al vier medewerkers, die de school ook gaan verlaten,  door collega's en oud-collega's feestelijk in het zonnetje gezet.

Lees meer...

Ontmoeten in 2040

Afgelopen zaterdag 17 juni werd in Pulchri Studio de overzichtstentoonstelling ONTMOETEN geopend door Wethouder Boudewijn Revis. Ook leerlingen van Hofstad Lyceum waren daarbij betrokken.

Lees meer...

Beat the Street

TeamAlert voerde dinsdag 30 mei in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Samsung op Hofstad Lyceum het project Beat The Street uit.

Lees meer...

Jonge onderzoekers

De afgelopen maanden zijn getalenteerde leerlingen uit de brugklas bezig geweest met het Plusproject. Zij hebben in duo's, begeleid door docenten, een eigen onderzoek gedaan.

Lees meer...

Bike Experience van start

Het is inmiddels een traditie geworden: het beklimmen van de Alpe d’Huez aan het einde van het schooljaar. Ook dit jaar heeft een groep enthousiaste leerlingen zich aangemeld om sportief bezig te zijn en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het goede doel (KWF-kankerbestrijding).

Lees meer...

AK-excursie

Afgelopen vrijdag zijn we met de bovenbouwleerlingen aardrijkskunde op excursie geweest naar Utrecht. Hier hebben wij de verschillende soorten wijken bekeken met het oog op het examenprogramma volgend jaar.

Lees meer...

Braunschweig in Den Haag

Vorige week rondden we de vijftiende uitwisseling met onze partnerschool uit Braunschweig af. Na ons bezoek aan Braunschweig in september 2016 speelden onze deelnemende derdeklassers nu een thuiswedstrijd, die zij glansrijk hebben doorstaan.

Lees meer...

IT@school

Afgelopen zondag zijn acht leerlingen en twee docenten vertrokken naar Gijón (Spanje) voor de laatste uitwisseling van het project IT@school. Naast onze school doen ook scholen uit Budapest (Hongarije) en Mol (België) mee.

Lees meer...

Heel Hofstad Helpt

De donderdag voor Pasen was het weer actiedag! Na de paasvieringen begonnen leerlingen en docenten aan een sponsorloop rond en door de school met aansluitend nog meer sport- en spelactiviteiten op de sportvelden naast de school.

Lees meer...

Ondernemende koekenbakkers

Afgelopen dinsdag hebben twaalf leerlingen uit V2 en H2 die deelnemen aan het plusproject JASTIN, een bezoek gebracht aan stroopwafelbakkerij Van Vliet in Gouda. Hier kregen zij uitleg over de bedrijfsvoering.

Lees meer...

Beleidsmakers van de toekomst

In de projectweek zijn de leerlingen van V3 in het kader van hun project Mijn TKMST naar het Jongerenatelier geweest. Daar dachten zij samen met architecten mee over wat er de komende decennia allemaal kan en zal veranderen in de openbare ruimte.

Lees meer...

Romereis

Tijdens de projectweek was heel V4 in Rome. Natuurlijk werden alle highlights van Rome bezocht: het Colosseum, het Forum Romanum, het Vaticaan en de Vaticaanse musea, de Spaanse trappen en de piazza Navona, maar ook de Villa Borghese, met de beroemde beelden van Bernini.

Lees meer...

Bovenbouwproject Braunschweig

In de week voor de voorjaarsvakantie zijn acht leerlingen uit VWO 5 naar Braunschweig geweest voor het uitwisselingsproject met IGS Franzsches Feld. Dit jaar was het thema migratie.

Lees meer...

Hofstad Lyceum Sport

Er gebeurt van alles op sportgebied op Hofstad Lyceum, binnen èn buiten de lessen LO. Brugklassers en tweedeklassers hebben natuurlijk de talenturen in hun rooster, waarvoor allerlei sportieve activiteiten gekozen kunnen worden. Daarnaast is Hofstad EXTRA Sport een populair vrijdagmiddagsportprogramma door het jaar heen.

Lees meer...

Spetterende musicalvoorstelling

Op Hofstad Lyceum speelde vorige week de musical Belle en Het Beest. De musical is een jaarlijkse traditie waaraan zo’n zeventig leerlingen uit alle klassen, van de brugklas t/m vwo 6, meedoen.

Lees meer...

Legendary

Op woensdag 1 februari verzorgden bovenbouwleerlingen muziek een prachtig examenconcert. Het thema van de avond was ‘Legends’ en die kwamen in volle glorie voorbij.

Lees meer...

Toppers op Hofstad Lyceum

Als leerlingen het reguliere lesprogramma makkelijk doen met goede resultaten en in zijn voor een extra uitdaging, dan zijn er op Hofstad Lyceum allerlei mogelijkheden.

Lees meer...

MUNESCO 2016

De afgelopen drie dagen was de school gastheer en organisator van MUNESCO. MUNESCO is een simulatie van vergaderingen van de Verenigde Naties uitgevoerd door UNESCO-scholen uit binnen- en buitenland.

Lees meer...

First Tech Challenge

 First Tech Challenge (FTC) is de grote broer van de First LEGO League. Het FTC-team van Hofstad Lyceum ontwerpt, programmeert en financiert helemaal zelf een robot.

Lees meer...

Hofstad's Got Talent

Dinsdagavond 22 november was er een geweldige happening op school: Hofstad’s Got Talent. Het enthousiaste publiek zag jong en ouder muziektalent voorbijkomen en kreeg een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld.

Lees meer...

Wiskundedag

Vrijdag 18 november was weer de jaarlijkse wiskundedag voor V5. Het eindresultaat telt als praktische opdracht voor wiskunde. Alle V5-leerlingen doen hieraan mee.

Lees meer...

The Peace Boat

Op woensdag 5 oktober bezocht een delegatie van de Peace Boat onze school. Dit sociale project uit Japan loopt al tientallen jaren.

Lees meer...

Hofstad EXTRA 2 en 3

Dit is ons derde jaarHofstad EXTRA Sport en Hofstad EXTRA Kunst voor brugklassers. Omdat het zo'n succes is, is besloten Hofstad EXTRA uit te breiden naar leerjaar 2 en 3.

Lees meer...

Uitwisseling Braunschweig

Vorige week is een groep derdeklassers voor ons uitwisselingsproject met de Integrierte Gesamtschule Franzsches Feld in Braunschweig geweest. Samen met de Duitse leerlingen hebben zij gewerkt aan het thema Tolerantie en Anne Frank.

Lees meer...

Hofstad EXTRA Sport

De eerste periode zit er al weer bijna op voor de brugklassers die deelnemen aan Hofstad EXTRA Sport. De eerste cursus van dit programma voor enthousiaste sporters was ook dit jaar weer golfsurfen en het weer zat bepaald niet tegen!

Lees meer...

Succes voor Ferrie!

Ferrie Hamer uit V5 (links op de foto) is afgelopen weekend met zijn teamgenoten van Haag Atletiek Nederlands kampioen geworden op de 4x100 meter met een tijd van 44,91!

Lees meer...

Zomerschool Klassieken

Nog voordat het schooljaar op Hofstad Lyceum goed en wel begonnen was, verdiepten leerlingen uit V6 en hun docenten zich tijdens de 'Zomerschool Klassieken' al in verschillende (examen-)teksten Latijn en Grieks.

Lees meer...

Boekenpakketten afhalen

Op dinsdag 23 augustus ontvangen de leerlingen uit de onderbouw (leerjaar 1 t/m 3) hun boekenpakket tijdens de bijeenkomst met hun mentor in hun lokaal. De leerlingen uit de bovenbouw halen na de bijeenkomst met hun mentor hun boekenpakket op in de kantine volgens onderstaand schema.

Lees meer...

BeneFIETSavond

Het biketeam van het Hofstad Lyceum heeft tijdens de beneFIETSavond meer dan €1300,- opgehaald voor stichting Alpe d'HuZes!
Lees meer...

Team Mathematics Challenge

Hofstad Lyceum deed ook dit jaar weer mee aan de Team Mathematics Challenge. Dit is een Engelstalige wiskundecompetitie voor TTO-leerlingen uit de eerste en tweede klas.

Lees meer...

Bike Experience

Nederland is vlak, zo zegt men.... Het fietsteam van Hofstad Lyceum heeft, na de trainingsdag in Limburg, toch een andere mening over de hoogteverschillen in het Nederlandse landschap.

Lees meer...

IST 2016

De achtste editie van ons internationale sporttoernooi is jammer genoeg weer ten einde. Het was een supergeslaagd toernooi, er zijn mooie, sportieve prestaties geleverd en ... Hofstad Lyceum heeft het toernooi gewonnen!

Lees meer...

Jonge onderzoekers

De afgelopen maanden zijn getalenteerde leerlingen uit de eerste en tweede klas bezig geweest met het Plusproject. Zij hebben in duo's, begeleid door docenten, een eigen onderzoek gedaan.

Lees meer...

Den Haag voor UNICEF

Vanmiddag werd in de octogoon van onze school een samenwerkingsovereenkomst voor vijf jaar tussen de gemeente Den Haag en UNICEF ondertekend door locoburgemeester Ingrid van Engelshoven en directeur UNICEF Nederland, Jan Bouke Wijbrandi.

Lees meer...

T1A naar Engeland

Op vrijdag 20 mei heeft klas T1A een bliksembezoek aan Colchester en Woodbridge (Engeland) gebracht. Dit reisje staat jaarlijks op het programma van onze TTO-brugklas.

Lees meer...

Groeten uit ...

In de project- en reizenweek zijn groepen leerlingen naar het buitenland geweest. De vierdeklassers maakten hun traditionele stedenreis naar Barcelona (havo 4) en Rome (vwo 4). Daarnaast waren er groepen leerlingen uit vwo 5  naar Aurich en Yokahama/Tokio.

Lees meer...

Bezoek uit Fukushima

Op donderdag 24 maart brachten drie scholieren uit Fukushima een bezoek aan Hofstad Lyceum. Dit drietal (veertien jaar) reist de wereld rond om lezingen te houden over het leven na de kernramp, die na een aardbeving vijf jaar geleden hun stad volledig verwoestte, waarbij zij alles verloren.

Lees meer...

Gala in La Bodeguita

Het traditionele gala voor eindexamenleerlingen vond dit jaar wederom plaats in 'dansschool universalsa' La Bodeguita, een stijlvolle ambiance voor een spetterende dansavond.

Lees meer...

Naar Yokohama, Japan!

Een groep V5-leerlingen is momenteel voor een culturele uitwisseling met de Hakuho High School in Yokohama, Japan. Zij verblijven daar in het gastenverblijf van de school, ontmoeten leerlingen en bekijken de stad. De rest van de week staan er bezoekjes gepland aan de haven van Yokohama, twee bedrijven, de Nederlandse ambassade en Tokyo.

Lees meer...

Designers in de dop

Geweldig zoals de leerlingen uit klas 2 bezig zijn geweest met het project Designlamp. Ze kregen vier uur de tijd én een heleboel oude lamponderdelen en afvalmaterialen. Daar moesten ze het mee doen.

Lees meer...

Unesco-route in Den Haag

V5 had tijdens de projectweek een gevarieerd programma. Zo waren de leerlingen bezig met onderzoeksvaardigheden en ckv/kcv-opdrachten, maar brachten ook een bezoek aan de rechtbank en kregen een workshop zelfverdediging. De projectweek werd op vrijdag afgesloten met de Unesco-fietsroute door Den Haag.

Lees meer...

Indrukwekkend gastcollege

In het kader van het vak maatschappijleer en het thema rechtsstaat waren er op dinsdag 3 maart voor HAVO 5 en VWO 5 twee ‘gastcolleges’ door een ex-delinquent.

Lees meer...

First Tech Challenge 2016

Met ingang van dit schooljaar is op Hofstad Lyceum ook een nieuw FTC-team van start gegaan. First Tech Challenge (FTC) is de grote broer van de First LEGO League, ook een roboticawedstrijd, maar dan voor de bovenbouw.

Lees meer...

NK schoolschaatsen

Hofstad Lyceum heeft al vele jaren een schaatsploeg op de lange baan, die elke vrijdagmiddag van het schaatsseizoen traint op de Uithof.

Lees meer...

Musical en muziekavond online

In februari hadden we twee geweldige happenings op Hofstad Lyceum: de musical The Blues Brothers en de PO Muziekavond. Registraties van beide zijn nu online terug te vinden op het YouTube-kanaal van Hofstad Lyceum.

Lees meer...

CPC 2016

Zondag 6 maart deden zo'n 80 leerlingen en docenten van Hofstad Lyceum mee aan de CPC.

Lees meer...

Hofstad Lyceum in concert

Op woensdag 10 en donderdag 11 februari hebben bovenbouwleerlingen muziek twee prachtige concerten verzorgd. Het thema van de avond was ‘Music is timeless’. 

Lees meer...

Speeddaten in het Beroepencafé

Maandagavond 8 februari organiseerden de decanen in samenwerking met de ouderraad het tweejaarlijkse Beroepencafé. Professionals uit uiteenlopende beroepsgroepen kwamen naar school om in gesprek te gaan met onze bovenbouwleerlingen over hun beroep en de opleiding die daarvoor nodig is.

Lees meer...

Spetterende musicalvoorstelling!

Op Hofstad Lyceum speelde afgelopen week de musical The Blues Brothers. De musical is een jaarlijkse traditie waaraan zo’n zeventig leerlingen uit alle klassen, van de brugklas t/m vwo 6, meedoen.

Lees meer...

Een lichtere schooltas

Tijdens het Open Huis van Hofstad Lyceum mochten toekomstige brugklassers het verschil in gewicht tussen een doorsnee schooltas en een Hofstad Lyceum-schooltas schatten.

Lees meer...

Mooie actie van Hofstad Lyceum

De actiedag op 2 april startte met paasvieringen, waarin, omlijst door muziek, het goede doel van de actie werd toegelicht: we steunen Unicef om daarmee de situatie voor kinderen in Indonesië te verbeteren.

Lees meer...

Internationale uitwisseling

Afgelopen vrijdag werd het tweejarig Comeniusproject bij ons op school afgesloten. Buiten Hofstad Lyceum waren het Lyceé E. Bélin (Vésoul, Frankrijk) en de Holy Family School (Newbridge, Ierland) bij dit uitwisselingsproject betrokken.

Lees meer...

Slalommen als een pro!

De brugklassers die deelnemen aan Hofstad Extra Sport, hebben in de afsluitende les van periode 3 de slalom overwonnen! Alle 24 leerlingen passeerden de poortjes zonder problemen. Na golfsurfen, klimmen en nu skiën/snowboarden gaan we de komende lessenreeks verder met bootcamp. In het laatste blok sluiten we af met honkbal. Het enthousiasme van de leerlingen is enorm!

Lees meer...

Hofstad EXTRA

golfsurfen142Na Hofstad EXTRA Kunst is afgelopen week ook Hofstad EXTRA Sport van start gegaan. Twee groepen enthousiaste brugklassers bekwamen zich dit schooljaar op vrijdagmiddag op het gebied van sport en van kunst.

Lees meer...

Les op het strand

zandmotorVandaag zijn H2B en H2D op de fiets naar de zandmotor gegaan, net voorbij Kijkduin. Een uniek project in de wereld om mét het water te werken in plaats van tégen het water. Dit alles in het kader van het Nederlands landschap dat momenteel in de aardrijkskundeles wordt behandeld.

Lees meer...

Biologietoppers!

biologie141Twee leerlingen uit vwo 5, Arjan van Denzen en Winston Oudshoorn, hebben vandaag een oorkonde gekregen voor hun deelname aan de Biologie Olympiade.

Lees meer...

Een week om in te lijsten

Braunschweig141De 11e editie van het uitwisselingsproject is er een geweest, om in te lijsten. Na het eerdere bezoek aan Braunschweig in oktober konden onze leerlingen maar moeilijk wachten tot mei, om hun partners ditmaal in Den Haag te ontvangen.

Lees meer...

Future Force klaar voor de race

EcoMarathon141Afgelopen dinsdag is de Shell Eco Marathon officieel van start gegaan in Ahoy Rotterdam. Hofstad Lyceum neemt dit jaar weer deel aan het evenement met het team Future Force.

Lees meer...

Docenten in de dop!

POVO131Dinsdag 7 mei was de officiële afsluiting van het POVO-project. Tijdens het project hebben derdeklassers, na een tweedaagse training, zelfstandig techniekles gegeven op verschillende basisscholen.
Bij deze afsluitende bijeenkomst presenteerden de leerlingen - dit jaar allemaal dames - hun ervaringen in mooie PowerPoint-presentaties en ondertekenden zij hun POVO-certificaat.
Klik hier voor meer foto's.

Lees meer...

Toppers!

Logo-Universiteit-LeidenHofstad Lyceum werkt al enkele jaren samen met  de Universiteit Leiden. Dit betekent dat getalenteerde leerlingen uit vwo 5 en 6 kunnen deelnemen aan twee programma's van deze universiteit: Pre-University College en LAPP-Top. 

Lees meer...
 
hofstad_lyceum_0
hofstad_lyceum_1
hofstad_lyceum_4
hofstad_lyceum_3
hofstad_lyceum_5
hofstad_lyceum_6